TELEFON 53 26 77 22

Kan du huske DR1-programmet “U-turn – Et liv uden piller”, hvor Chris MacDonalds hjalp en gruppe Type 2 diabetikere med at træne sig raske og fri for medicin?

Husker du også programmet på TV2 med Umahro Cadogan “Kan man spise sig rask?”, hvor diabetikeren Ernst spiste sig fri af sin diabetes på kun 12 uger.

Og blev du overrasket over resultatet?

Som Type 2 diabetiker har du sandsynligvis fået at vide af din læge, at Type 2 diabetes er en kronisk sygdom. En kronisk sygdom, som du skal tage piller mod resten af dit liv. Og ellers lære at leve med.

Bum. Værsgo. Et liv med piller og væsentlig større bekymringer om din alderdom end rynker og hårtab!

Men ved at indse, at Type 2 diabetes er en sygdom, der kan helbredes – for langt de fleste – får du mulighed for at vælge en helt anden fremtid, end den du er blevet stillet i udsigt. En fremtid, hvor du tager vare på dig selv og kan slippe angsten for følgesygdommene.

I U-turn forsøget bliver næsten hver fjerde af de 100 deltagere helt fri for deres diabetes medicin allerede efter 3 måneder! Efter 6 måneder er over halvdelen blevet helt fri for diabetesmedicin – og endnu flere har fået sat deres medicindosis ned.

Som overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen formulerer det i programmet, så ”tyder det på, at intensiv livsstilsændring måske kan være en ny form for medicin. Det udfordrer os virkelig, fordi det stiller jo spørgsmålstegn ved om Type 2 diabetes er en kronisk sygdom, man vil gå i graven med, eller om det er en sygdom som faktisk kan kureres”.

Det mener jeg er MEGET forsigtigt formuleret. Der er ingen grund til at læger og sygeplejersker bliver ved med at kalde Type 2 diabetes en kronisk sygdom, og dermed begrave håb, motivation og tro på en bedre fremtid for hundrede tusindvis af mennesker.

Det officielle standpunkt om, at prædiabetes kan man gøre noget ved, men når det først har udviklet sig til Type 2 diabetes, så kan det ikke gå væk igen, er simpelthen forældet!

 

Det kræver en kronisk ændring af livsstilen!

 

I dag ved vi, at hvis du fortsætter med den livsstil, der har gjort dig syg, så vil du have Type 2 diabetes resten af dit liv. Men hvis du lægger din livsstil om, så kan du sagtens blive fri for din diabetes og komme med i klubben af ex-diabetikere.

Det er klart, at hvis du senere går tilbage til din gamle livsstil, så vil du udvikle Type 2 diabetes igen. Men det gør det ikke til en kronisk sygdom.

På samme måde er en ryger, der stopper med at ryge, heller ikke ryger længere. Han er ex-ryger. Men han ved også, at han er i stor risiko for at blive ryger igen, hvis han en dag vælger at tage sig en smøg.

Ok jeg må nok hellere forklare, hvad jeg mener, når jeg skriver, at du SAGTENS kan blive fri for type 2 diabetes. Med sagtens mener jeg IKKE, at det er let. Bestemt ikke. Det kræver en stor indsats. Men kroppen kan langt hen ad vejen sagtens hele sig selv, når du begynder at passe på den. Ligesom ham der stopper med at ryge – han har allerede efter et døgn væsentlige tegn på at kroppen i gang med at hele sig selv.

Så du skal passe på dig selv, og du skal blive ved med at passe på dig selv. Og det kræver, at du skal lave nogle ændringer, du kan leve med resten af dit liv. Helst nogen du ikke kommer til ikke at kunne undvære (selvom du ikke kan forestille dig det nu).

Og måske føler du, at du allerede har prøvet. Mange gange. Uden at få de resultater du ønskede dig. Men det betyder ikke, at der ikke er en vej!

For der ER en vej for dig til at slippe fri for type 2 diabetes. Det er bare ikke en vej, du har fået noget at vide om hos lægen.

Faktisk er løsningen for mange at gøre præcis det modsatte af det, de tidligere har fået anbefalet! Så det kræver mod, viden, den rette hjælp og rådgivning, og – for langt de fleste – også nogen at gå vejen med.

 

Pointen er altså, at type 2 diabetes ikke er en kronisk sygdom, og at du med den rette viden og støtte kan spise dig fri af Type 2 diabetes.

 

Er du nysgerrig efter at vide mere og få indsigt i den nyeste viden om Type 2 diabetes, så skriv dig op til mit nyhedsbrev med det samme i boksen nederst på siden. Sammen med nyhedsbrevet modtager du guiden “9 trin til at spise dig fri for Type 2 diabetes”, som kan hjælpe dig på ret kurs mod en fremtiden uden diabetes.

 

Læs mere om hvordan du kan spise dig til et lave blodsukker her:

 

Hvad for noget fedt skal jeg stege i?

Hvad for noget fedt skal jeg stege i?

Hvilken type fedtstof er bedst at stege i?   Det spørgsmål får jeg ofte! Er du også ofte i tvivl om, hvad for noget fedt du skal stege i, så læs med her… Fedt er ikke bare fedt, og vi opdeler det i mættet og umættet fedt alt efter, hvordan det rent kemisk ser ud....

læs mere
D-vitamin og diabetes

D-vitamin og diabetes

Mange diabetikere mangler D-vitamin, og flere studier har vist, at D-vitaminmangel kan øge risikoen for diabetes. Derfor giver det god mening at lære dette livsvigtige vitamin bedre at kende. D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der påvirker alle celler i din krop....

læs mere

Jane Kudsk

Jane Kudsk

Om forfatteren
Jane Kudsk er uddannet kandidat i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring på den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole i 2004. Hun er desuden certificeret Madmentor og har en lang række efteruddannelseskurser bl.a. i den motiverende samtale, spiseforstyrrelser, samt Type 2 diabetes og behandling.
Jane Kudsk er grundlægger af Spis dig fri i 2016, hvor mennesker med type 2 diabetes kan få kvalificeret og på samme tid jordnær ernæringsvejledning.
Jane har hjulpet hundredvis af danskere med at spise sig til et lavere blodsukker, mindre medicin og mere energi til livet.
Du er altid velkommen til at kontakte Jane på jane@triba.dk.

Modtag nyhedsbrevet fra Spis dig fri og Triba

- og få guiden "9 Trin til at spise dig fri for Type 2 diabetes".

 

I nyhedsbrevet sender jeg dig viden og inspiration om diabetes, mad og sundhed, samt tilbud på mine ydelser.

 

G1.5 - Nyhedsbrev Spisdig fri

TAK for din tilmelding!