TELEFON 53 26 77 22

 

Diabetesbehandling

Individuel kostvejledning for Type 2 diabetikere

Få et bedre og sundere liv med diabetesbehandling

 

Har du

 • fået konstateret Type 2 diabetes for nyligt?
 • fået en advarsel fra lægen om, at du er på vej til at udvikle diabetes?
 • eller haft diabetes i flere år og oplever, at din sygdom forværres, og du skal have mere og mere medicin?

Uanset hvor længe du har haft diabetes, vil du sikkert for alt i verden gerne undgå at sygdommen udvikler sig.

Diabetes 2 er en alvorlig diagnose, fordi den kan føre til en lang række invaliderende og livstruende følgesygdomme.

Faktum er dog heldigvis, at du selv kan gøre meget ved din situation, og det har din læge sikkert også fortalt dig.

Med den rette diabetesbehandling kan du:

 • Slippe frygten for at udvikle (flere) følgesygdomme i fremtiden
 • Sænke behovet for diabetesmedicin eller helt slippe for det – og dermed mindske bivirkninger
 • Slippe for besværet med at følge alle procedurerne omkring medicin og hyppige kontrolbesøg ved læge, øjenlæge, fodterapeut mv.
 • Mindske risikoen for at din sygdom går i arv til dine børn og kommende generationer

Selvom du har fået konstateret diabetes, har jeg en masse konkrete redskaber til, hvordan du kan tilrettelægge din hverdag og spise god mad, der sænker dit blodsukker.

 

Vil du gøre noget ved din diabetes, så du kan leve et godt liv på trods af, at du er ramt af diabetes, er du kommet til den rette.

Jeg, Jane Kudsk, er uddannet levnedsmiddelkandidat (Cand.techn.al.) fra Landbohøjskolen og har specialiseret mig i at hjælpe diabetikere med den rette kost. Jeg har mere end 10 års erfaring med at arbejde med kost og sundhed, og jeg har hjulpet flere hundrede mennesker, der har fået styr på blodsukkeret og sænket behovet for medicin. Derfor ved jeg, at du med den rette hjælp også kan få en lysere fremtid.

Du har sikkert registreret at forskellige læger, diætister og andre kosteksperter anbefaler vidt forskelligt i forhold til, hvad der er bedst at spise for diabetikere. Mange af disse anbefalinger bygger på råd, der stammer tilbage fra 1980’erne.

Den nyeste forskning viser dog, at disse råd er forældede, og vi kan se, at de officielle anbefalinger stille og roligt er ved at bløde op. Som diabetesspecialist følger jeg selvfølgelig løbende med i ny diabetesforskning.

Jeg hjælper dig med at følge den nyeste forskning og den nye viden vi har i dag, så du ret hurtigt kan sænke dit blodsukker.

 

Reducer dit medicinforbrug efter diabetesbehandling

 

Du kan måske slippe helt for at tage din diabetesmedicin fremover ved at spise efter mine anbefalinger. Eller også vil du med stor sandsynlighed kunne reducere forbruget af diabetestabletter eller behovet for insulinbehandling.

Studier viser, at 2 ud af 3 med Type 2 diabetes reducerer deres medicinforbrug radikalt eller slipper helt for at tage medicin, når de spiser rigtigt.

Så ja, jeg tror også, at jeg kan hjælpe dig.

Jeg anbefaler som udgangspunkt diabetikere at spise mindre kulhydrat og mere fedt, fordi en lang række forskningsstudier viser, at det er effektivt til at sænke blodsukkeret. Og jeg oplever det igen og igen i min egen praksis.

Det kan lyde som en stor omvæltning, men det behøver, det ikke at være. Igennem et diabetesbehandlingsforløb hjælper jeg dig til at få de bedste resultater på en måde, som passer dig og din hverdag.

Ud over et lavere behov for medicin vil du også kunne opleve at:

 • du er mindre træt
 • du taber dig
 • dit kolesteroltal bliver pænere
 • du sover bedre
 • du får ro i maven, større mæthed og mindre sukkertrang.

Det er slut med insulin

Inden forløbet var mit langtidsblodsukker oppe på 75. Men allerede 2 måneder inde i forløbet var det faldet til 47. Samtidig er jeg gået fra 92 enheder insulin dagligt til slet ikke at tage insulin mere.

Det gode ved forløbet er den dialog og sparring, jeg havde med Jane via videosamtaler og på mail. 

Steen, 61 år

Jeg har fået det bedre, og mit blodsukker er stabilt

Mit håb var at få et mere stabilt blodsukker. Det har jeg fået, og jeg er endda stoppet med Metformin. Det er helt fantastisk.

Jane er god til at lytte og har introduceret ændringerne i et tempo, jeg kunne være med på.

Ole, 66 år

Det har været en stor hjælp at have Jane med på sidelinjen hele vejen

Jane har hjulpet mig med at tilpasse kosten til min sarte mave på en måde, der passer ind i min hverdag.

Samtalerne har været yderst givende og behagelige.

Kirsten, 62 år

Skal jeg hjælpe dig gennem diabetesbehandling?

 

På mit 6 måneders individuelle diabetesbehandlingsforløb lærer du, hvad du skal spise som diabetiker.

Her vil jeg gøre op med meget af den viden om diabetikerkost, du tidligere har sat dig ind i, men som er blevet forældet.

Og du vil kunne registrere forskel helt fra starten. Når du har spist det første måltid efter min vejledning, er dit blodsukker stabilt, og du er mæt. Fordi du er mæt, undgår du samtidig at blive utilpas og i løbet af dagen, og din sukkertrang vil blive mindre. Hvis du har været meget træt på grund af det høje blodsukker, vil du opleve at få mere energi til igen at kunne gøre de ting, du plejede før.

Kort tid inde i forløbet vil mange opleve, at lægen kan justere medicinen ned. Jeg holder også øje med din medicin, så jeg kan guide dig til at kontakte din læge, når der er behov.

Sådan foregår diabetesbehandlingsforløbet:

 • Når du har købt forløbet, kontakter jeg dig inden for 2 hverdage for at aftale den første tid. Derefter sender jeg dig en e-mail med en journal, som jeg vil opfordre dig til at udfylde og sende retur til mig inden første samtale. På den måde kan jeg forberede mig, og vi kan spare noget tid til selve samtale. Journalen indeholder bl.a. oplysninger om alder, højde, vægt, medicin, sukkertal, kolesteroltal, kostvaner mv.
 • Første samtale er en 1½ times opstartsvejledning, hvor jeg hører om dit sygdomsforløb og dine kostvaner. Jeg stiller dig spørgsmål, og især vil jeg gerne høre, hvad du plejer at gøre, så jeg kan hjælpe dig bedst muligt. Derefter forklarer jeg dig grundigt, hvad du skal spise for at sænke blodsukkeret. Sammen finder vi en vej, så du i videst muligt omfang kan gøre, som du plejer, og samtidig kan reducere din medicin og få et godt og langt liv. Vi har god tid til, at du kan stille alle dine spørgsmål undervejs.
 • Du får min Taknemmelighedsdagbog (værdi 125 kr.). Brug den til at holde fokus på det gode i hverdagen. Der er også plads til dine noter undervejs i forløbet.
 • Jeg sender dig efterfølgende en mail med en personlig handleplan, som vi laver sammen i løbet af opstartsmødet. Jeg lægger vægt på at handleplanen er realistisk, og tager udgangspunkt i dig og din hverdag. Planen indeholder både dit mål for forløbet, og hvilke fokusområder, du vil tage fat på først. Nogen foretrækker at ændre hele deres kost på en gang. Men for mange er det for stor en mundfuld. Hvis du har det bedst med at ændre en ting ad gangen, skriver vi rækkefølgen for, hvilke madvarer og måltider du vil ændre, ned i planen – på den måde tager du et skridt ad gangen, så at du kan nå at vænne dig til det.
 • De følgende 6 måneder har du 3 x ½ times opfølgende samtaler. Når du ikke at bruge alle 3 samtaler inden for de 6 måneder, vil de være gyldige i yderligere 6 måneder efter forløbet.
 • Du får også 6 måneders fri adgang til Klub Spis dig fri (værdi i alt 894 kr.). Hver måned får du ny viden og nye opskrifter. Du kan dele erfaringer, opskrifter og viden med andre diabetikere i en lukket Facebook-gruppe og på månedlige live webinarer, som foregår online. Efterfølgende har du mulighed for at fortsætte i klubben.
 • Gennem hele forløbet svare jeg på alle dine spørgsmål og hjælper dig med dine problemstillinger i forhold til mad og diabetes. Du kan stille mig dine spørgsmål pr. e-mail, hvor jeg svarer inden for 2 hverdage – eller på de månedlige webinarer. Der er altid mulighed for at sende mig spørgsmål på forhånd pr. e-mail inden webinarerne. Hvis du ikke har mulighed for at deltage, kan du efterfølgende se optagelsen.
 • Det er vigtigt med god støtte og opbakning, så du er altid velkommen til at tage din ægtefælle eller en anden pårørende med til samtalerne.

 

Din investering: 2.900 kroner

(eller 6 rater af 485 kr. I alt 2910 kr.)

Samtalerne foregår enten i Vejle, hjemme hos dig eller online.

Foretrækker du at komme til mig i Vejle, foregår samtalen på Flegborg 6, 2. sal.

Hvis det er lettere og mere praktisk for dig i dit eget hjem, kommer jeg gerne hjem til dig. Fysiske besøg op til 10 km fra Vejle koster ikke ekstra. Over 10 km vil der komme et tillæg oven i prisen. Du er velkommen til at sende mig en forespørgsel, for jeg er ofte rundt omkring i landet.

Bor du langt væk, kan vi også tale sammen med videoforbindelse på din smartphone, tablet eller pc. Jeg benytter programmet Zoom, hvor vi taler sammen via en sikker forbindelse. Er du ikke vant til at bruge Zoom, hjælper jeg dig selvfølgelig, hvis det driller.

Har du spørgsmål om, hvordan jeg vil kunne hjælpe dig, er du meget velkommen til at ringe 53 26 77 22. Jeg giver altid 20 minutters gratis rådgivning første gang, vi taler sammen. Du kan også booke en gratis samtale her, så ringer jeg dig op. Det kan enten være, du har nogle konkrete spørgsmål om kost eller diabetes, eller at du gerne vil høre mere om, hvordan forløbet foregår.

 

Book dit forløb nu – så kontakter jeg dig inden for 2 hverdage, og du er i gang:

 

Hvis det passer dig bedre, har du også mulighed for at betale forløbet i 6 rater med en måneds mellemrum. Hver måned betaler du 485 kr., så prisen bliver i alt 2.910 kr.

 

Det siger andre om individuel diabetesbehandling hos Spis dig fri

Jeg har fået det bedre, og mit blodsukker er stabilt

Det var min datter, der anbefalede mig et diabetesbehandlingsforløb hos Jane. Inden følte jeg egentligt, at jeg havde det fint, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg kunne få det bedre med Janes gode vejledning.

Mit håb var at få et mere stabilt blodsukker. Det har jeg fået, og det er helt fantastisk. Nu håber jeg, at jeg måske en dag helt kan undvære min medicin.

Jeg har også tabt mig. Samtidig med at jeg er mere mæt. Før var jeg nødt til at spise hver anden time og følte mig tit sulten. Nu kan jeg uden problemer klare de fire timer mellem morgenmaden og frokosten.

Jane er god til at lytte og har introduceret ændringerne i et tempo, jeg kunne være med på.

Jeg havde min kone med til samtalerne, og det var rart, at vi begge to hørte, hvad Jane sagde. Det er meget nemmere at lægge kosten om, når vi kan bakke hinanden op og hjælpes ad med det.

Udfordringen var helt klart at undvære brød og kartofler, men med Janes gode råd og konkrete ideer til retter, har vi faktisk vænnet os til at undvære det forbavsende hurtigt.

Ole, 66 år

Det er slut med insulin

Jeg har haft diabetes 2 i over 10 år. I starten fik jeg kun Metformin og prøvede også at skifte til Janumet, men uden at det blev bedre. På et tidspunkt sagde lægen, at insulin nu var eneste mulighed, og til sidst var jeg oppe på 92 enheder om dagen. Men mit blodsukker var stadig højt og ustabilt.

Det var min kone, der først tog kontakt til Jane, så da vi skulle til samtale med Jane i Vejle, var jeg ærlig talt lidt irriteret over det, da jeg ikke mente, at det var nødvendigt at bruge penge og tid på.

Men mødet var meget positivt, og der var en god dialog og snakken om tingene – jeg blev mere åben, da jeg kunne høre, at det kunne hjælpe mig.

Mit blodsukker er meget stabilt nu. Da jeg startet forløbet med Jane, var mit blodsukker på 75 og efter 2 måneder var det faldet til 47.  Desuden er jeg kommet helt af med mine daglige insulinindsprøjtninger. Og jeg har tabt 9 kilo.

Jeg har også fået et helt andet syn på kosten – jeg er meget mere bevist om kulhydrater og sukker.

Det gode ved forløbet, er den dialog og sparring jeg havde med Jane via video samtaler og på mail. Der er ingen tvivl om, at hvis min kone ikke var begyndt på en dialog med Jane, så havde jeg nok ikke lagt min kost om. Så havde jeg nok sagt, ja ja det går jo nok…

Steen, 61 år

Nu er han medicinfri

Min mand har diabetes, og derfor har vi ændret madvaner med hjælp fra Jane. Inden vi gik i gang, forestillede jeg mig, at kostomlægningen ville blive frygtelig. Men det viste sig, det ikke var så svært.

For mig var det værst at undvære mine kartofler, for dem elsker jeg. Men i løbet af tre uger havde vi vænnet os til det. Det handler bare om at ”tænke ud af kartoflen”. Nu lever vi med grøntsager som “kartofler” og det går fint. Jeg steger eller stuver næsten altid vores grøntsager. Så bliver de så lækre og har masser af smag.

Berit, ægtefælle til ex-diabetiker

Lavere vægt og større velvære

 Jeg har tabt mig, og mærker tydeligt forandring i mit velvære: mere overskud, mere energi og bedre humør.

Det jeg lærte var, at jeg skal sørge for at få nok af de sunde, fede produkter, så jeg forbliver mæt og ikke får trang til (søde) mellemmåltider.

Jeg kan kun anbefale forløbet, fordi det faktisk er “tilladt” at spise mange lækre fede madvarer. Men også fordi jeg følte mig godt tilpas i Janes selskab – hun er fordomsfri, imødekommende, tryg, og jeg kunne mærke, at hun rigtig gerne ville hjælpe.

De opfølgende videosamtaler fungerede overraskende godt. Ingen tvivl om at jeg foretrækker at sidde sammen under fire øjne, men hvis der er stor kilometermæssig afstand, er det super, og det fungerede godt. 

Charlotte

NY BOG - udkommer 20. september

Bog Spis dig fri for Type 2 diabetes Jane KudskBESTIL NU OG DELTAG I KONKURRENCEN OM ET FORLØB >>

9 trin til at spise dig fri for Type 2 diabetes

Få guiden "9 Trin til at spise dig fri for Type 2 diabetes" og tilmeld dig nyhedsbrevet

I nyhedsbrevet sender jeg dig viden og inspiration om diabetes, mad og sundhed samt tilbud på mine ydelser. 

TAK for din tilmelding til nyhedsbrevet fra Spis dig fri... du er der næsten. Tjek din mail for at bekræfte tilmeldingen.